Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 Muumi-pennut
23.08.2019 16:54 | Minna

Heinäkuussa meille syntyi Netan viimeiset pennut, Muikkunen (uros) ja Niiskunen (narttu). Molemmilla on jo kodit.

Poikkeuksellisesti meille on suunnitteilla myös toinen japsipentue, Napille. Napin juoksuja tässä odotellaan. Lisätietoja pentuja-sivuilta.

Tämän sivuston ylläpito päättyy ensi kesänä, joten etsin vaihtoehtoista alustaa sivustolle. Pahoittelen, että sivuston päivitys nyt vähän hiljaisempaa.


( Päivitetty: 23.08.2019 16:59 )

 - Minna | Kommentoi Kevään kuulumisia, suunnitelmia
01.05.2019 16:14 | Minna

Aina kaikki ei mene suunnitellusti. Napille oli suunnitteilla pentue kevääksi, mutta astutus ei onnistunut toivotusti. Muuten kevät on ollut melko hiljaiseloa. Muutaman kerran olemme osallistuneet japsitapaamisiin, mutta muuten koirat ovat viettäneet ihan tavallista kotielämää. Topin kanssa olemme käyneet agilityssa ja edenneetkin siinä ihan kivasti. Toki koira osaa, mutta ohjaaja on ihan tumpelo ;)

Suunnitelmissa on astuttaa vielä Netta, katsotaan miten onnistuu. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä :)

Muuten suunnitelmissa muutamia näyttelyitä, agilitya, mökkeilyä ja muita kesäjuttuja!

Ollaan kuulolla ja hymyillään kun nähdään :)


 - Minna | Kommentoi Vuosi 2019 ja katsaus menneeseen vuoteen
11.01.2019 14:11 | Minna

 Kylläpäs aika menee nopeasti. Tässä vielä pieni katsaus menneeseen vuoteen.

Vuonna 2018 kävimme muutamissa näyttelyissä ja Topi saavutti hienosti FI MVA-tittelin ollen Oulun KV näyttelyssä ROP saaden myös viimeisen SERTin ja CACIBin. Tuomari tykästyi kovasti ja antoi kyllä todella hienon arvostelun. Sen jälkeen Topi päättikin heittäytyä lomatunnelmiin tiputtaen turkkinsa.

Napin kanssa kävimme myös keväällä muutamissä näyttelyissä ennen täydellistä karvan vaihtoa. Nappi oli myös mukana Erkkari-reissulla, jossa kävimme katselemassa ja haistelemassa erkkaritunnelmaa. Ja todella tyylikkäästä ja elegantisti Nappi reussussa käyttäytyikin vastoin kaikkia odotuksia :)  Mukava oli tavata ihania japsi-ihmisiä, vaikka erkkarin tunnelma ja kokonaisuus hieman jotain yllätystä olisvat kaivanneetkin. Kovin moni kertoi jo etukäteen, ettei erkkari kiinnosta, koska tulokset ovat jo tiedossa. Ja näinhän se asia olikin. Mutta onneksi sentään muutamia kivoja ylläreitä mahtui joukkoon :)

Muisssa harrastusjutuissa on mennyt myös ihan kivasti. Venla harrasteli Topi kanssa agilityä loppukesään saakka. Siinäpä olisi ollut mahtava pari ihan kisoihin saakka! Venlan muut harrastukset vievät kuitenkin liikaa vapaa-aikaa ja niimpä olen itse yrittänyt jatkaa Topin kanssa agilityä ja siinähän riittää mammalle hommaa. Tavoitteena kuluvalle vuodelle olisi kuitenkin jotain kokeilla, jos ei ihan virallisesti niin epiksissä ainakin.

On ollut ilo seurata kahden pentueen kasvamista ja kuulumisia. Ja olen todella iloinen, kuinka ihanat perheet kaikki pennut ovat saaneetkaan ja kuinka rakastettuja lemmikkejä ovat. Kiitos teille kaikille ihanille perheille ja kiitos yhteydenpidosta ja kuulumisista! Useamman kasvatin elämää voi seurata myös somessa :)

Alkanut vuosi tuo mukanaan ihan uusia juttuja. Tällä hetkellä odottelemme Napin juoksua ja saadaanko tulosta aikaiseksi. Suunnitelmia on hiottu ja myös varasuunnitelmia. Katsotaan miten käy :)

Todennäköisesti vuosi tuo tullessaan myös luopumista. Pepi on jo 12-vuotias, mutta jossain vaiheessa on aika tehdä lopullinen päätös. Vielä köpöttelee mummolan pihamailla, mutta vanhuus näkyy.

Toivotan kaikille onnellista ja mukavaa koiramaista vuoden jatkoa! Ollaan kuulolla :)


 - Minna | Kommentoi Nousujohteisuutta näyttelyissä
20.05.2018 18:44 | Minna

Tänä keväänä olemme käyneet Topin ja Napin kanssa kolmessa näyttelyssä. Näyttelykausi avattiin kylmässä kelissä Kajaanissa 5.5. jossa tuomarina oli Jetta Tschokkinen. Topi ja Nappi saivat laatuarvosteluksi molemmat EH. Tänä viikonloppuna oli vuorossa Oulainen ja Taivalkoski.


Oulaisiin ajelimme Jaanan kanssa aurinkoisessa säässä, tuomarina oli Paavo Mattila. Topi oli ainut uros ja sai Erinomaisen ilman SAta. Nappi sijoittui junnunartuissa ERI3. 


Taivalkoskelle asetimme tavoitteeksi, että parannamme edellisistä tuloksista ja siinä myös onnistuimme. Uroksissa kisasivat Kamun pojat; nuorissa Schenck´s Leonardo ja avoimissa Topi (Minako Shiroi Joulun Toivo) Molemmat saivat ERIn ja SAn ja paras uros-kisassa voiton vei tuomarin sanoin vanhempi eli Topi oli ykkönen ja Leonardo kakkonen. Topille siis toinen SERT. Topi oli lopulta myös VSP.


Junnuissa Nappi esiintyi hyvin vauhdikkaasti, ei millään malttanut odottaa vuoroaan vaan kävi Topin ollessa kehässä tervehtimässä meitä :) Ja vauhtia riitti vielä omaan esiintymiseenkin niin ettei pöydällä pysynyt. Hienosti Napillekin vauhdista ja vaarallisista tilanteista huolimatta ERI ja SA ja sijoittui luokassaan toiseksi ja lopulta myös PN2 ja Vara-Sert. Olemme tyytyväisiä :)

Seuraavaksi tulee hieman näyttelytaukoa, Topi nähtäneen seuraavan kerran kehässä vasta heinäkuussa. Sitä ennen toivottavasti kuitenkin Rovaniemelläkin nähtäneen kaksi Minako Shiroita kehässä. Lisäilen kuvia meidän näyttelytähdistä myöhemmin. Kamera on kulkenut mukana, mutta kuvat jääneet ottamatta. Pitänee vähän petrata sen suhteen.

Loppuun kuitenkin kuva meidän uusista hienoista näyttelykärryistä, jotka tänään testattiin ihan loistaviksi ja onnistuttiin saamaan sujuvasti autoonkin :)


( Päivitetty: 20.05.2018 19:20 )

 - Minna | Kommentoi Pientä päivitystä kuulumisiin
03.03.2018 14:19 | Minna

Viime päivityksestä on kulunut aikaa ja tässä lyhyesti uudempia kuulumisia.

Viime pentueesta Nappi jäi yhteisomistukseen Ramstedtin Jaanan kanssa ja asustelee Aleksin ja Hennan silmäteränä käyden aina välillä viihdyttämässä myös meitä. Napin kanssa kävimme viime kesänä muutamissa pentunäyttelyissä lupaavin arvosteluin. Myös yhteen viralliseen näyttelyyn ehdimme osallistua ennen karvanlähtöä ja Nappi saikin erinomaisen laatuarvostelun ja luokkavoiton. Nyt kesää kohti alamme vilkuilemaan vähän enemmän kalenteria sillä silmällä, minne suuntaisimme näyttelykehään seuraavaksi.

Viime kesänä myös Topi pyörähteli kehässä vaihtelevin tuloksin. Topi tarvitsisi näyttelyjuttuihin lisää itsevarmuutta, eikä hihnan toisen pään hermoilu tilannetta helpota. Välillä meillä meni kuitenkin ihan hyvinkin, kun tarpeeksi rennosti osasimme ottaa eli on Topilla SERT ja vara-sertikin jo takataskussa. Uudella innolla ensi kesänä kokeilemme jatkaa näyttelyharrastusta, vaikka Topin lempilaji onkin agility. Kuvassa Venlan ja Topin reenailua, meno näyttää jo varsin hyvältä.

Tällä hetkellä meillä on ehkä pentusuunnitelmia syksylle, mutta niistä lisää myöhemmin.


( Päivitetty: 03.03.2018 18:16 )

 - Minna | Kommentit (1)Kommentoi


©2020 kennel Minako Shiroi - suntuubi.com